Termeni si conditii Cristea Lumanari

1. Definitii

CRISTEA LUMANARI – PFA CRISTEA C CIPRIAN cu sediul in Sibiu, Str Podului, nr 1, F32/65/2010.
SITE – Domeniu cristealumanari.ro si subdomeniile acestuia.
CONTINUT are urmatoarea definitie:
• toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate;
• continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR/CLIENTILOR sai de catre CRISTEA LUMANARI prin orice mijloc de comunicare;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al CRISTEA LUMANARI UTILIZATORULUI/CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare specificate;
• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CRISTEA LUMANARI sau de catre un tert cu care CRISTEA LUMANARI are incheiate contracte de parteneriat;
• date referitoare la CRISTEA LUMANARI, sau alte date privilegiate ale acesteia.
SERVICIU – serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.
MEMBRU – Persoana fizica care are acces la CONTINUT electronic care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.
CLIENT – Persoana care obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.
COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.
DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii.
COMUNICARI COMERCIALE – orice tip de mesaj trimis continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat/vizualizat. Informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” precum si alte comunicari comerciale.
CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;
DATE CU CARACTER PERSONAL – orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”); în principiu, reprezintă date personale: numele și prenumele persoanei, domiciliu, adresa de email, CNP-ul, numar de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de localizare etc.
OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL – inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
CONSIMTAMANT – al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o, declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;
PRELUCRARE – orice operatiune/set de operatiuni asupra datelor cu caracter personal (cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea, diseminarea, punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. (reprezentand orice fel de operatiune in legatura cu datele personale)
NEWSLETTER/ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CRISTEA LUMANARI intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea CRISTEA LUMANARI cu referire la informatiile continute de acesta.
TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre CRISTEA LUMANARI catre Client.

2. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai Siteului/Continutului de catre Membru/Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CRISTEA LUMANARI si acesta. Te rugam sa parcurgi cu atentie acest document pentru a preintampina eventuale consecinte nedorite/neplacute, ce pot fi apreciate de catre Utilizator/Membru/Client ca avand un impact negativ asupra datelor sale si/sau informatiilor furnizate companiei CRISTEA LUMANARI.
2.2. Furnizarea serviciilor si/sau a produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Optand pentru inregistrare, Membrul/Clientul se obliga sa furnizeze corect numele, adresa si alte informatii necesare in vederea operarii comenzilor plasate. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati meniul „Contul meu”.
Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acesteia. Compania CRISTEA LUMANARI nu poate fi facuta responsabila pentru erorile/incidentele survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.
2.3. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica acceptarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii; Clientul se obliga sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul comenzii si notificarii acestuia in scris catre CRISTEA LUMANARI.
2.4. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.cristealumanari.ro.
2.5. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Membrul/Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului CRISTEA LUMANARI sau oricarui tert cu care CRISTEA LUMANARI are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.6. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta prezentul Document privind termeni si conditii va trimite un e-mail pe adresa lumanaricristea@gmail.com cu precizarea motivelor si/sau solicitarilor de realizare a modificarilor intervenite.
2.6.1. De asemenea Utilizatorul/Clientul isi poate retrage in orice moment consimtamantul exprimat intelegand sa renunte la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de CRISTEA LUMANARI prin intermediul Site-ului, in acest sens Utilizatorul/ Clientul va trimite un e-mail pe adresa lumanaricristea@gmail.com.
2.6.2. Utilizatorul/Clientul, in conformitate cu dispozitiile si normele privind protectia datelor cu caracter personal, are dreptul de a solicita STERGEREA datelor sale personale prelucrate in scop comercial de catre compania CRISTEA LUMANARI in baza contractului agreat de parti, iar in acest sens poate formula solicitarea scrisa pe adresa si catre responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal lumanaricristea@gmail.com.
2.6.3. Utilizatorul/Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, exprimandu-si ACCEPTUL pentru documentul privind termini si conditii sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.7. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de CRISTEA LUMANARI si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, CRISTEA LUMANARI va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
2.8. Acest Site este adresat doar Membrilor persoane juritice, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre CRISTEA LUMANARI, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu adresa de livrare in Romania. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusiva a CRISTEA LUMANARI, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
3.2. Membrului/Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CRISTEA LUMANARI, includerea oricarui continut in afara site-ului CRISTEA LUMANARI, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CRISTEA LUMANARI asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al CRISTEA LUMANARI.
3.3. Orice continut la care Membrul/Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CRISTEA LUMANARI si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea CRISTEA LUMANARI cu referire acel continut.
3.4. Membrul/Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.
3.5. In cazul in care CRISTEA LUMANARI confera Membrului/Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CRISTEA LUMANARI pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
3.6. Niciun continut transmis catre Membru/Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CRISTEA LUMANARI si/sau al angajatului/colaboratorului CRISTEA LUMANARI care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. Contact pentru Clienti si Membri

4.1. CRISTEA LUMANARI publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client/Membru.
4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul/Clientul declara si accepta sa fie contactat prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice, de catre compania CRISTEA LUMANARI (fara insa a exista o obligatie din partea companiei in acest sens) intelegand ca prin completarea informatiilor cu privire la datele sale de contact, precum nume, prenume, adresa de e-mail, nr. de telefon etc. aceste date urmeaza a fi prelucrate si evidentiate in baza de date in scopul imbunatatirii relatiilor comerciale, respectiv in scopul bunei desfasurari a activitatii economice si comerciale ale companiei. Pentru detalii si informatii suplimentare legate de prelucrarea si administrarea datelor tale cu caracter personal te rugam sa vizualizezi si capitolul/articolul denumit Politica de confidentialitate.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea CRISTEA LUMANARI de a contacta Membrul/Clientul.
4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate CRISTEA LUMANARI se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului/Clientului si CRISTEA LUMANARI, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea CRISTEA LUMANARI in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail, mesaje scurte (SMS) sau prin anunturi pe site.
4.5. Clientul declara expres ca datele de contact furnizate ii apartin (adresa de email, numar de telefon, adresa de livrare) si ca vor putea fi folosite de catre CRISTEA LUMANARI in comunicarile sale cu Clientul.

5. Politica de vanzare online

5.1. Acces la serviciu;

5.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont pe site.
5.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.
5.1.3. CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si campanii marketing (de a nu-l include in campania de promovare si fidelizare, de a-i permite sa comande doar cu plata in avans, etc) precum si dreptul de a anula comenzile deja plasate in urmatoarele cazuri: plasarea si refuzarea a mai mult de doua comenzi in sistemul de plata la livrare, mai mult de 2 comenzi ulterior anulate de catre Client prin utilizarea butonului „Anuleaza comanda” sau notificare din partea lui trimisa in scris pe adresa de email lumanaricristea@gmail.com sau modificarea comenzilor in sensul renuntarii la 20 de produse lunar din comenzile plasate, prin comunicare in scrisa din partea Clientului catre adresa de email lumanaricristea@gmail.com, folosirea unui limbaj tendentios, incalcarea dreptului de proprietate intelectuala etc., accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel CRISTEA LUMANARI.
5.1.4. Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.
5.1.5. In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi Clienti, CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a anula/suspenda accesul Clientului la Continut/Serviciu. Daca exista comenzi plasate din conturile suspendate sau anulate, acestea vor fi anulate automat.
5.1.6. CRISTEA LUMANARI poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca o parte sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:
• esuarea / invalidarea tranzactiei online;
• furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre Client;
• activitatea Clientului poate produce daune site-ului www.cristealumanari.ro, societatii CRISTEA LUMANARI si/sau partenerilor sai;
• Clientul foloseste Serviciul intr-un mod neconform uzantelor normale si bunei-credinte sau isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi CRISTEA LUMANARI ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte;
• livrari consecutiv esuate din culpa Clientului;
• alte motive justificate (de ex.: plasarea si renuntarea nejustificata la mai mult de trei comenzi intr-un interval de 30 zile).

5.2. Produse si servicii

5.2.1. CRISTEA LUMANARI poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CRISTEA LUMANARI are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
5.2.2. CRISTEA LUMANARI poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti, pe motive intemeiate.
5.2.3. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
5.2.4. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. CRISTEA LUMANARI nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura sau de imposibilitatea deducerii unor cheltuieli datorita informatiilor furnizate incorecte de catre Client. Toate facturile sunt emise si inregistrate automat si incluse in raportarile fiscale. Nu se accepta corectii cu exceptia acelor modificari ale facturilor efectuate prin metodele si la termenele legale.
5.2.5. Plata produselor si/sau a serviciilor achizitionate prin intermediul serviciului se poate face la livrare catre curier numai in numerar.
5.2.6. Informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracteristici si greutate disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte siteuri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CRISTEA LUMANARI, acestea fiind cu titlu de prezentare. CRISTEA LUMANARI poate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment pana la plasarea comenzii, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.
5.2.7. In imaginile produselor si/sau serviciilor CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii, etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor. In acest caz, se precizeaza expres in descrierea produselor ce bun este de vanzare si se marcheaza si in imagine.
5.2.8. In cazul putin probabil cand CRISTEA LUMANARI nu va putea onora o parte din produse, acesta va notifica pe e-mail Clientul, oferindu-i una dintre alternative:
• anularea comenzii;
• scoaterea din comanda a produsului ce nu mai poate fi livrat.

5.3. Comanda online

5.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, ofertele fiind limitate in timp (dupa perioada indicata nu se mai pot plasa comenzi si articolele nu mai sunt vizibile pe www.cristealumanari.ro). Pretul afisat pe site la momentul comenzii nu se va modifica, fiind ferm. Pentru o oferta care a expirat nu mai pot fi plasate comenzi. CRISTEA LUMANARI poate modifica oricand preturi, oferte, cantitati conform criteriilor interne (locatia geografica, disponibilitate stoc etc) cu respectarea comenzilor/contractelor deja plasate. CRISTEA LUMANARI nu poate fi obligata sa pastreze un anume pret decat pentru comenzile plasate; potentialii clienti care vizualizeaza ofertele dar nu plaseaza comenzi nu pot solicita un pret/oferta diferit de cel afisat pe site-ul www.cristealumanari.ro.
5.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
5.3.3. Contractul la distanta este considerat incheiat de catre CRISTEA LUMANARI atunci cand comanda plasata de catre Client este confirmata electronic de catre CRISTEA LUMANARI, in urma receptiei tuturor produselor (dpdv cantitativ si calitativ) din acea comanda de catre CRISTEA LUMANARI (direct sau prin subcontractori). Mai mult, inainte de a valida comanda Clientului si inainte de a expedia produsele, CRISTEA LUMANARI are dreptul sa contacteze Clientul, prin orice mijloc disponibil/agreat de CRISTEA LUMANARI (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala de catre Client a datelor sale de identificare si livrare. Clientii accepta ca CRISTEA LUMANARI nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.
5.3.4. CRISTEA LUMANARI va denunta unilateral si va anula automat comanda efectuata de catre Client, chiar si fara notificare prealabile adresata Clientului, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
• datele furnizate de catre Client privind livrarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte;
• activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea CRISTEA LUMANARI si/sau partenerilor acestuia;
• realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate;
• pentru alte motive obiective.
5.3.5. O comanda plasata poate fi modificata numai in urmatoarele situatii si doar la solicitarea Clientului. Clientul va solicita acest lucru in scris, trimitand un e-mail pe contact lumanaricristea@gmail.com mentionand clar solicitarea si numarul comenzii:
• Clientul renunta la un produs si notifica CRISTEA LUMANARI inainte de expedierea comenzii
• Cresterea cantitatii dintr-un produs deja existent intr-o comanda, produs ce se afla intr-o campanie activa la momentul solicitarii suplimentarii comenzii
• Intarzierea livrarii cu maxim o saptamana peste limita maxima de livrare
• Modificarea adresei de livrare
• Cumularea comenzilor cu perioade de livrare apropiate (maxim o zi diferenta a ultimei zile din interval). In situatia cumularii unei comenzi, comanda initiala se anuleaza si statusul acesteia va aparea ca fiind “comanda anulata”, iar produsele aferente comenzii cumulate se vor adauga in comanda cu care se solicita cumularea.
• Modificarea datelor pentru facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificari privind persoana juridica (inlocuire cu o noua persoana), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).
5.3.6. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.
5.3.7. O comanda plasata poate fi anulata inainte de expedierea acesteia prin intermediul butonului “Anuleaza comanda” din Contul Clientului sau prin solicitarea Clientului in scris trimitand un e-mail pe lumanaricristea@gmail.com, mentionand clar anularea si numarul comenzii.
5.3.8. La orice comanda plasata clientul este obligat sa verifice si sa accepte cadrul contractual.

5.4. Comanda Telefonica

5.4.1. Clientul/Membrul nu poate efectua comenzi telefonice. Clientul/Membrul nu poate solicita modificarea comenzii la telefon.

5.5. Contract si finalizare

5.5.1. CRISTEA LUMANARI va emite si transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client conform legislatiei in vigoare.
5.5.2. CRISTEA LUMANARI va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa prin trimiterea unui e-mail de informare la adresa indicata de acesta. Factura emisa va cuprinde toate mentiunile obligatorii in conformitate cu art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
5.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a coletului de catre curier (AWB semnat si decontat) din partea CRISTEA LUMANARI, devine Contract onorat.
5.5.4. Contractul este incheiat pe durata determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul Document.
5.5.5. In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate (asa cum poate fi accesata din “Contul meu“) si continutul coletului, Clientul are obligatia de a notifica CRISTEA LUMANARI si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia) in maximum 24 de ore de la receptia coletului telefonic sau prin e-mail catre adresa lumanaricristea@gmail.com cu detaliile aferente (foto, explicatii etc).

5.6. Transport

5.6.1. Costurile transportului in sistem de curierat a produselor achizitionate pe site-ul www.cristealumanari.ro de la CRISTEA LUMANARI sunt urmatoarele:
a) taxa de livrare in valoare de ……… (inclusiv TVA)
b) taxa de manevrare (materiale impachetare si protectie, alte costuri pentru produse fragile, grele, dimensiuni atipice etc).
Toate costurile se calculeaza si sunt comunicate Clientului la momentul plasarii comenzii in functie de criteriile specifice comenzii (volum, greutate, materiale). CRISTEA LUMANARI estimeaza pe baza unor indicatori interni costul transportului si Clientul accepta in mod expres prin plasarea comenzii estimarile pentru costul transportului, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestui cost. In consecinta, Clientul nu poate solicita ulterior plasarii comenzii un cost inferior al transportului pe baza unor cantariri sau masurari proprii ale coletului.
5.6.2. Timpul de livrare al unei comenzi este comunicat expres la plasarea acesteia si este un interval de zile influentat de: transportul bunurilor de la furnizorul de marfa al CRISTEA LUMANARI, timpii de procesare in centrul logistic al furnizorului initial si in depozitul CRISTEA LUMANARI, zile lucratoare din luna, numarul produselor din comanda si timpii de procesare a fiecarui produs etc. Timpul total de livrare poate fi decalat de un produs cu perioada mai lunga, astfel ca Clientul accepta ca prin cumularea a mai multe produse intr-o comanda decaleaza livrarea produselor pana la data cea mai indepartata. Ca regula, produsele dintr-o comanda sunt livrare intr-un singur pachet cu un AWB unic (nu se livreaza partial produsele dintr-o comanda).
Livrarile se vor efectua de regula in interiorul perioadei asumate la plasarea comenzii (variaza intre 2 zile si 8 saptamani) si Clientul poate obtine informatii privind statusul livrarii in orice moment. In cazul in care produsul poate fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, CRISTEA LUMANARI va informa de indata Clientul prin e-mail oferind doua optiuni:
• Clientul poate fie renunta (in scris) la comanda/produs
• Accepta noul termen de livrare propus.
5.6.3. CRISTEA LUMANARI poate avea campanii promotionale privind livrare gratuita (perceperea unei taxe de livrare – asa cum e definita la 5.6.1, in suma 0 ron (zero)). Aceasta oferta nu se refera la taxa de manevrare care este separat perceputa. Livrarea gratuita se aplica pentru achizitia de bunuri cu valoare totala peste 500 RON din sectiunea “CATALOG”.

5.7. Calitate si garantii

5.7.1. CRISTEA LUMANARI respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si niciun membru nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea mentionata. Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de Client de la CRISTEA LUMANARI. Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, astfel cum aceasta a transpus Directiva 1999/44/CE privind vanzarea de bunuri de consum si garantiile conexe sau daca in prezentarea produsului este precizat un termen extins de garantie se aplica termenul mai lung. Garantia presupune rambursarea valorii pentru produsele neconforme pentru care Clientul notifica comerciantul in scris in termenul legal; CRISTEA LUMANARI inlocuieste produsele defecte sau neconforme. Produsele neconforme redevin proprietatea CRISTEA LUMANARI. Clientul este indreptatit la despagubiri pentru produsele neconforme si prin plasarea comenzii declara ca accepta sa primeasca contravaloarea produselor si transportului in cazul lipsei de conformitate.
5.7.2. Detalii clare despre trasaturile caracteristice ale fiecarui produs sunt furnizate pe site. Informatii cu privire la termenii si conditiile de garantie CRISTEA LUMANARI si instructiunile de utilizare generale a diferitelor tipuri de produse pot fi predate Clientului ca document in format digital prin adresa prin e-mail la solicitarea acestuia.

5.8. Renuntarea la contract si returnarea produselor

5.8.1. Clientul poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare platita pentru produse, in urmatoarele situatii:
• Produsele prezinta deteriorari severe care le fac neconforme;
• Produsele livrate sunt diferite (specificatii, cantitate, etc) fata de comanda plasata;
• Produsele prezinta defecte de fabricatie
• Clientul s-a retras din contract in termenul de 30 zile de la data livrarii comenzii. Astfel CRISTEA LUMANARI extinde in avantajul clientului termenul minimal de 14 zile prevazut in art. 9 din OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative
5.8.2. CRISTEA LUMANARI poate oferi acoperirea tuturor costurilor de transport pentru produsele returnate (indiferent de motivul returnarii) ca si procedura de fidelizare. In cazul in care Clientul foloseste alt curier sau alte modalitati de livrare (posta, personal) costul se va acoperi de acesta. Adresa de returnare produse este Sibiu, Str Podului, nr 1 (in curte), si se va aplica art 13 alin 3 si art 14 din OUG nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
5.8.3. Clientul care a notificat CRISTEA LUMANARI conform art 5.8.1, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire au fost returnate sau inmanate catre CRISTEA LUMANARI sau unei persoane autorizate de CRISTEA LUMANARI sa receptioneze produsele (de obicei firma de curierat), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 30 zile de la data la care acesta a comunicat CRISTEA LUMANARI decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt expediate de Client inainte de expirarea perioadei de 30 zile impachetate corespunzator pentru protejarea pe durata transportului.
5.8.4. Clientul CRISTEA LUMANARI nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:
5.8.4.1. In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 5.8.1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste perioada de 30 zile prevazute conform art 5.8.2, calculata din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.
5.8.4.2. In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 5.8.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (cu documentele care l-au insotit, cu toate componentele).
5.8.4.3. In cazul in care produsele au fost confectionate dupa specificatiile prezentate de Client sau personalizate in mod clar.
5.8.5. In cazul retragerii din contract a Clientului, CRISTEA LUMANARI ii ramburseaza acestuia toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea sa, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Clientului conform art. 5.8.2. si 5.8.3. Returnarea se face folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de Client pentru tranzactia initiala.
5.8.6. Clientul CRISTEA LUMANARI poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract si este indreptatit sa primeasca partial contravaloarea platita pentru produse daca acestea sunt intr-o stare de diminuare a valorii de revanzare (nu au toate componentele, nu au documentatia initiala sau alte cauze care modifica produsul initial).
5.8.7. Daca clientul nu impacheteaza corespunzator pentru protejarea/manipularea produselor returnate, curierul indicat in formularul de retur este indreptatit sa nu preia, pe cheltuiala CRISTEA LUMANARI bunurile notifiate pentru retur. Daca clientul trimite produsele impachetate necorespunzator pentru protejare/manipulare prin alta metoda (alt curier, posta romana, predare personala etc) este raspunzator de orice distrugeri, defecte, descompletari constatate la receptia returului. Prevederile de mai sus Nu se refera la ambalajul original al produselor ci la orice ambalaj care conform standardelor de curierat precizate pe pagina curier sunt in masura sa protejeze produsele in functie de specifcul lor (material, dimensiuni etc).

6. Frauda

6.1. CRISTEA LUMANARI nu solicita Clientilor/Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc.) informatii referitoare la date confidentiale sau parole personale.
6.2. Clientul/Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
6.3. CRISTEA LUMANARI declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru/Client ar fi/este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CRISTEA LUMANARI.
6.4. Clientul/Membrul va informa CRISTEA LUMANARI asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
6.5. CRISTEA LUMANARI nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.
6.6. Comunicarile realizate de catre CRISTEA LUMANARI prin mijloace electronice de comunicare la distanta (e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
6.7. Urmatoarele scopuri vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutul si/sau CRISTEA LUMANARI. CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
6.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
6.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre CRISTEA LUMANARI catre Membru/Client.
6.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul.
6.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre CRISTEA LUMANARI catre Membru/Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

7. Limitare de responsabilitate

7.1. CRISTEA LUMANARI nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Siteul/Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.
7.2. In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre CRISTEA LUMANARI violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii CRISTEA LUMANARI, conform detaliilor de contact la lumanaricristea@gmail.com astfel incat CRISTEA LUMANARI sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
7.3. CRISTEA LUMANARI nu garanteaza Membrului/Clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al CRISTEA LUMANARI.
7.4. CRISTEA LUMANARI nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
7.5. CRISTEA LUMANARI este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Membru/Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al CRISTEA LUMANARI, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura Membrului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
7.6. CRISTEA LUMANARI nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
7.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
7.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
7.6.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului
7.7. In limita prevederilor Termeni si Conditii, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/legatura/tranzactie/colaborare/etc. care pot aparea intre Client/Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.

8. Forta majora si cazul fortuity

8.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
8.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
8.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
8.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
8.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 8.3.
8.6. Exceptional (fara vina CRISTEA LUMANARI) si din cauza unui caz fortuit (cum ar fi accident al transportatorului sau al furnizorului) este posibil ca livrarea produselor nu va putea fi facuta.

9. Litigii

9.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre CRISTEA LUMANARI Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile “Termeni si conditii“.
9.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si CRISTEA LUMANARI se va rezolva pe cale amiabila.
9.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si CRISTEA LUMANARI sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta, conform prevederilor legale aplicabile.
9.4. Avand in vedere dispozitiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 si a Directivei 2009/22/CE, CRISTEA LUMANARI ofera Membrului/Clientului posibilitatea de a opta pentru solutionarea pe cale extrajudiciara a eventualelor litigii, prin utilizarea platformei europene de solutionare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeana pentru a facilita solutionarea independenta, impartiala, transparenta, eficace, rapida si echitabila, pe cale extrajudiciara, a litigiilor care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care isi are resedinta in Uniune si un comerciant stabilit in Uniune . In acest sens se poate utiliza urmatorul link catre platforma SOL:ODR.
9.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
9.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana. Legea aplicabila – Jurisdictia Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre CRISTEA LUMANARI SA si Clienti/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

10. Dispozitii finale

10.1. CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului/Clientului.
10.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, CRISTEA LUMANARI nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
10.3. CRISTEA LUMANARI isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.